Tik Tok

Daisypath Wedding tickers

Saturday, 3 December 2011

Nak Mula Dah...


Hai, assalamualaikum semua...

Hmm... Percaya tak saya tak tau mana nak mula? Saya tak tau nak berkongsi bagaimana. 
Tapi Sepatutnya bakal pengantin seperti saya sekarang ni adalah hari-hari yang menyibukkan.
Sebab apa?
Sebab saya bakal menamatkan zaman bujang dalam bulan Jun tahun depan. Ada berapa bulan ya nak sampai bulan Jun?? Ya! 6 bulan. 
Hahaha...
Kalau awan saya tanya apa persiapan? 
Saya jawab 'zero.' 
Semua macam nak telan saya? Kata mereka :
"Ko tau tak waktu2 macam ni aku dah stress dah, macam orang gila meroyan dah! Apa yang kau buat boleh rileks lagi ni? Kawen paksa ke?"

Hahahaha.. Gelak sakan! 
Bila dah ramai yang berbunyi macam tu, barulah terhegeh2 nak takutlah, nervouslah, sesak nafaslah, tak tidur malamlah. Huuuu..
Dan...
Sekarang saya harap saya boleh mula dengan baik. Cuma saya tak tau mana saya harus mula dulu???
Hmmm..
saya banyak buat catatan. Banyak surf n google gambar2 yang saya mahukan. Dah siap2 folder untuk rujukan. 
Ya Allah, permudahkanlah segala urusan kami untuk membina masijd ni. :-)

8 comments:

nurul izayani said...

6 bulan lg..waktu y sgt ideal untuk mula buat prsiapan,hehe..iza 9 bulan sebelum dh start..over xciting,ngeee..

Cik Nasha said...

iza,
yeke.. alahai..bertambah nerves dh ni.. takut mcm x sempat..hehe..

Epa Zarifa said...

hehe, samela kite! efa pun bulan 6, bile date?

Insyallah, plan slow2 jgn gelojoh, ala byk blog b2b boleh dijadikan panduan, kalau nak tgk kite pun cek list pun boleh. klik tab wedding checklist ok?


http://epagroove.blogspot.com

ameyamiza said...

opss .. bln kite same la :)
ape pon x mula lg nih :)

Cik Nasha said...

Epa Zarifa,
waa.. baiknyaa.. ok, nnt saya tgk wedding checklist awk ye.. buat rujukan. thnks so much dear..

ameyamiza,
samalah kita x mula lgi.. gegege..:)

sitinazirah86 said...

hai ciknasha..hhhehe kt pon blom buat persiapan lg,i/allah klu tiada aral bulan 4 ahahaa,just baru booking2 ape yg patut heheee..mcm xnak kawin pulak kan..tok gift2 blom siap ape pon,semua tebengkalai.sbb kt bz sgt nak dkt2 pilihanraya ni mcm2 kene buat.

Cik Nasha said...

hai siti,
wahh..lagi terer bulan 4..hehehe... xpe..org kata biar lambat asalkan selamat.. plg penting vendor2 yg nk kena tempah tu.. :)

sitinazirah86 said...

hhehe,tulah..tp bile tgk b2b da mula persiapan tu..rase takut dan berkobar2.jom kite mula dgn slow2