Tik Tok

Daisypath Wedding tickers

Friday, 9 December 2011

Doorgift ~

My mom gigih pegang balang

Hai, assalamualaikum
Hari Isnin yang lepas saya, mak saya & kakak ipar saya berjalan2 kat Klang.
Hajat hati nak survey2 aje dulu. 
Saya pun tak bawak cash banyak. 
Dari satu kedai ke satu kedai.
Saya memang berhajat nak cari balang kaca macam dalam gambar tu. 

Niat saya nak sweet n simple aje untuk majlis bersejarah saya. 
Tak ada beg2, tak ada bungkus2.
Just balang kaca ni then nanti saya nak fikir apa yang menarik nak isi dalamnya.
Yang penting boleh dimakan. 
Kiranya tetamu saya nanti dapat 2 in 1.
Doorgift ni akan disusun dengan cantik kat satu meja. 
Parents saya mesti stick kat situ sebab bila orang balik mesti cari my parents kan?
So, insya-Allah tak terlepas pandang sesiapa yang tak dapat.
Saya tak nak lagi macam kenduri2 abang2 saya.
Ada rasanya yang x dapat doorgift then terpaksa tebal muka minta kat saya. 
Alahaiii. Sian sangat. 
Waktu tu pembantu2 saya mungkin ada yang terlepas pandang sebab mereka pergi ke setiap orang yang tengah makan, then letak atas meja tu.

So, kali ni saya nak senangkan semua dayang2 saya. 
Orang salam - bagi seketul - masuk beg - balik
senang kan??
Tak payah pening2 pk nak letak apa lagi untuk penuhkan beg gudie tu. 
Sekarang ni rata2 macam tu. 
untuk kanak2 adalah bahagian mereka nanti.
mungkin swirl lollipop or marshmallow.
:)

Balang ni saya oder 1000 pcs.
Rasa tak cukup.
Nanti beli lagi.
Hehehe.

Itu aje cerita saya hari ni. 
Bye..

7 comments:

iedchan said...

wahh..u nak buat sendiri..sangat kagum okayyy..heheh

Cik Nasha said...

hehehe..
bukan la semua buat sndiri.. :)

*anyway, thnks droppng by..

Anonymous said...

nak tanya ada jumpa x kat mana2 balang kaca yg besar sket mcm balang kuih raya? da lama cr tp xjumpa. yg berpatutan..

Cik Nasha said...

alamak cik anon..
soriee.. xdpt nk bg sumber kat mana nk dpt..cube try google banyak2.. mana tau berhasil? :)

Epa Zarifa said...

berape price die??

Cik Nasha said...

epa zarifa,
yang kt gambar tu harganya rm 1.05 sebiji.. oklah kan.. ;)

Shayra said...

cik nasha.. kite jual marshmallow.. sesuai sgt laa klu letak dlm balang mcm tuh. hehehe. tp bg doorgift dlm balang mcm ni saja pun dh ok.. simple tp menarik :)