Tik Tok

Daisypath Wedding tickers

Friday, 16 December 2011

Design Baju Nikah.

Hai, assalamualaikum..
Kawan2 b2b semua...
Seperti yang dijanjikan.
Hari ni nak letak gambar design yang saya dah berkenan sangat.
Nak2 pulak tailor saya kata dia bolh buatkan design tu.
Tapi harap sangat sama dan cantik macam dalam gambar.
Saya dah cek website dia.
Tapi baju yang saya nak tu tak ada pulak dalam website tu.
Musykil nih.
Hihhihi..
Tak apalah. Saya dah snap pic pun.
Nak tengok takkk?? 
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



ehem2...
Saya berkenan yang belah kiri tu. 
Saya ni kecil molek dan agak 'rendang'
Jadi kata sumber2 yang boleh dipercayai
baju yang meleret atau kebaya yang bawah dari lutut akan nampak saya lebih rendah.
Yang kanan tu cantik juga. Ala2 jubahkan?
Tapi masalahnya saya dah terbeli kain satin yang bercerai 4 meter, jadi 2 meter-2 meter.
Macam mana nak buat dress macam yang belah kanan tu kan?
Nak beli satin tu, puas dah cari kaler tu.
Kalau tengok dgn mata kasar, satin saya nampak jelas macam kaler putih.
Tapi bukan putih.
Kalau tengok betul2
Dia berbalam-balam biru yang segan2 aje. Hahaha
Bila matchkan dengan lace saya kaler grey, nampak cantik pulak!
(Angkat bakul sendiri ya!)
Apa kata b2b sekalian? 
Okey tak?
Tapi yang jelas taklah seketat model tuh..
uiiii.. Terbeliak mata Tok Kadi saya nanti.
Ahaks!

6 comments:

dhiera said...

hohoho... cantik~ tunang saya tak bagi saya pakai kebaya, jadi pilihan semuanya kurung moden sahaja~ sobsob

salam perkenalan!

Cik Nasha said...

yeke..
saya pun taktau tunang saya kasi ke tak. main belasah aje.. hahaha..
tp mmg selalu kalau nikah pun kurung moden kan? takpelah.. manis je kalau kurung moden.. :)

salam perkenalan juga!

Epa Zarifa said...

ala, normal kurung moden je utk nikah, efa pon buat mcm tu kot..sebab nak gune baju tu balik, nnt xsegan la kan :)

Cik Nasha said...

epa zarifa,

awk wat kurung moden ya.. mmg normalkan.. oklahh kalau nk guna balik mmg kne wat simple2 je.. sy mmg dh suka sgt design tuh..hihi.. tp mana tau nnt bertukar wt kurung moden ke.. :)

Schaz said...

cantik! suka design kembang2...sgt feeling princess..;p

Cik Nasha said...

schaz,
yeke cantik... thanksss dear..