Tik Tok

Daisypath Wedding tickers

Thursday, 15 December 2011

Arab2 Gituw... ~

Hai, assalamualaikum semua.. :)
Sihat ke?
Lama tak update rasanya. 
Asyik duk jalan komen blog b2b yang lain.
Takut pulak diorang rasa sibuk je minah nasha ni duk komen blog orang tapi dia tak update apa2 pun.
Hihihi...
Maaf ya.. Saya memang suka komen.

Kali ni teringat nak cerita pasal nikah. 
Hmm.. Kain nikah duk lagi dalam paper beg. 
Tapi dah letak siap2 kat tepi katil.
Selagi terperuk dalam almari, memang buat selamba aje.
Boleh pulak nanti terlupa nak tempah baju nikah. 

Design baju nikah dah ada. 
Tapi amik dalam majalah.
So, camana pulak saya nak tempek kat sini kan?
Nantilah kut saya kelebek2 lagi kalau ada tinggalkan url blog ke. 
Ala... dalam majalah Pesona Pengantin. 
Gambar muka depan si Kak Fauziah Gous tu haa.. 
Kalau tak ada saya try snap pic tu.

Tapi ada sikit nak kongsi dengan semua. 
Saya kalau boleh nak pakai ala2 purdah tu. 
Memang teringinlah nak pakai. 
Macam gimik ajekan.
Harap2 menjadilah nak buat macam tu.



Dua gambar kat atas ni ambik kat 


Lepas tu, bila saya jalan2 tengok contoh2 tudung nikah,
terjumpa blog si manis ni.
Dia bagi tips yang membuatkan saya tak boleh pandang ringan kalau dah nekad pilih gaya nikah ala2 arab.
Nak tau apa tipsnya :

Sampai sini ajelah.
Nanti update lagi.. Hehehe..
Bye..
 

9 comments:

Sha Rya said...

Sha suke... Nice..
Kalau ada jodoh satu hari nanti..
Sha nak jugak pakai tudung macam tu dihari pernikahan.. InsyaAllah..
Take care!

Cikpuan rara said...

wow cantek.ritu rara xsempat nk pakai cm ni =(

Cik Nasha said...

sha,
insya-allah kalau ada nanti bolehlah sha buat jugak cmni tau! jgn lupa bgtau.. :P

rara,
kalau rara pakai msti cantikkkk.. :)

sitinazirah86 said...

ciknasha try la pakai time nikah mesti cun,ira suke org pakai gaya2 ni,ira nak pakai mama xbg pulak..:(

Cik Nasha said...

ira,
mmg nak try pakai..
hehe..doa2 ajelah berjaya impian ni.. :)

sitinazirah86 said...

amin..hehehee ciknasha wedding bile yer

Cik Nasha said...

ira,
wedding lmbt lagi kut.. bulan 6 atau lps raya.. tarikh x cnfirm lagi la..

Mis iQa (^_^) said...

mane nak cari tudung camni ye

Cik Nasha said...

mis iqa,
hmm.. koleksi vispera ada.. cuba pegi website dia.. :)