Tik Tok

Daisypath Wedding tickers

Saturday, 22 October 2011

Mengapa Cincin Perkahwinan Disarungkan Di Jari Manis

Hai, assalamualaikum kawan2..
Today saya nak share satu post. Mungkin ramai yang dah baca kan. Disebabkan saya orang yang busy memanjang, jadi saya share ajelah apa yang menarik untuk tatapan awak2 semua. Hihihi..;p
Jom kita cek permainan ini. Seronok tau...


Mengapa Cincin Perkahwinan Disarungkan Di Jari Manis

satukan kedua tangan anda dan tekuk jari tengah ke bahagian dalam,kemudian 4 jari lainnya pertemukan ujungnya (lihat gambar).


permainan dimulai.5 pasang jari tetapi hanya sepasang yang tidak boleh dipisahkan....


1.cuba buka ibu jari anda,ibu jari boleh di buka kerana ibu jari mewakili orang tua.manusia mengalami sakit dan kematian,oleh kerana demikian orang tua kita juga akan meninggalkan kita suatu hari nanti.


2.tutup kembali ibu jari anda dan buka jari telunjuk anda,jari telunjuk mewakili saudara kita (abang,kakak,adik).mereka memiliki keluarga sendiri,dan mereka juga akan meninggalkan kita suatu hari nanti.


3.sekarang tutup jari telunjuk anda dan buka jari kelingking anda,jari kelingking mewakili anak-anak.cepat atau lambat anak-anak juga akan meninggalkan kita kerana mereka harus berkeluarga sendiri.


4.selanjutnya,tutup jari kelingking anda,bukalah jari manis dimana anda menyarungkan cincin perkahwinan.anda akan heran kerana jari manis tersebut tidak boleh dibuka.kerana jari manis mewakili suami isteri,selama hidup anda dan pasangan anda akan terus melekat satu sama lain,sehidup semati.


*kalau masih belum paham,cuba baca ayat diatas sekali lagi.

1 comment:

fazlien said...

wow...info bergune ni..thanks sharing.jom exchange link..follow me.i follow u too..tq..=D

http://beeflyingtohoney.blogspot.com/